zondag, mei 29, 2022
Follow Us
vrijdag 21 januari 2022 12:39

Omgevingsvisie 2040

De gemeente Oost Gelre gaat aan de slag met een omgevingsvisie voor 2040 en is op zoek naar jongeren die mee willen denken over Oost Gelre in de toekomst.

Hoe ziet Oost Gelre er uit in 2040?

Net gestart in het nieuwe jaar 2022 en dan al nadenken over 2040?

In de tussenliggende 18 jaar groeien de jongeren van nu op, de 30-ers en 40-ers van de toekomst. Zij hebben dan al kinderen of zijn misschien tegen die tijd aan kinderen toe. In wat voor omgeving willen jongeren zelf volwassen worden? En hoe zouden zij hun eventuele kinderen willen laten opgroeien? Waar studeren zij? Wat maakt dat ze in Oost Gelre zouden willen blijven wonen? Zien zij zich zelf in OG werken? Waar en hoe willen zij werken? Waar en hoe willen zij wonen? Waar willen zij recreëren? Waar willen zij ‘groen’? Hoe gaan we om met de uitdagingen in het buitengebied? Dit soort vraagstukken doen een beroep op de ruimte die we in onze gemeente hebben. Daar moeten we goed over nadenken zodat alles goed op elkaar aansluit en we het meest uit onze ruimte halen.

De omgevingsvisie is een belangrijk document voor de gemeente Oost Gelre. In de omgevingsvisie komt op hoofdlijnen te staan hoe wij willen dat onze gemeente er uit gaat zien op het gebied van wonen, leven en werken. In de omgevingsvisie komen dus veel onderwerpen samen.  

Het vraagt veel om tot een omgevingsvisie te komen. Sommige ideeën kunnen we concreter uitwerken. In andere gevallen moeten we de ontbrekende informatie nog ophalen. De gemeente vraagt haar inwoners, in het bijzonder de jongeren, hier een actieve rol in te vervullen. Meedenken of meewerken wordt daarom gewaardeerd!

Meld je aan!

De gemeente komt graag in contact met geïnteresseerde jongeren. Houden één of meerdere van de opgaven in de omgevingsvisie 2040 de gemoederen bezig? Zie je een rol voor jezelf? Heb je concrete ideeën die bijdragen aan de opgaven? Of kun je op een andere manier iets betekenen? Dan komt de gemeente Oost Gelre graag vóór eind januari met je in contact. Je kunt je aanmelden of je vraag stellen aan mijn collega Rachel Valigora, communicatieadviseur. Rachel is bereikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via (06) 34 27 01 35.

Log in or Sign up