zondag, juli 14, 2024
Follow Us
woensdag 15 december 2021 07:45

Woningbouw 'Park Vossenburcht' vastgesteld

In de raadsvergadering van 14 december 2021 jl. heeft de gemeenteraad ingestemd met het bestemmingsplan en de grondexploitatie van Plan Vossenburcht.

Tot eind maart 2022 wordt het terrein bouwrijp gemaakt.

Inschrijven en kaveluitgifte

Van 4 tot en met 20 januari 2022 (12.00 uur) kun je je via de website van de gemeente inschrijven voor een kavel. Klik hier voor de website. Je vindt daar ook meer informatie over bijvoorbeeld de verdere procedure en stappen.

Goed om te weten: het maakt niet uit hoe snel je je inschrijft in deze periode. Iedereen maakt na afloop van de inschrijfperiode evenveel kans. En door in te schrijven ben je nog nergens aan gebonden.

Na sluiting van de inschrijving op 20 januari wordt via loting (door de wethouder) een ranglijst van inschrijvers gemaakt. Op volgorde van deze ranglijst mag je een kavel kiezen; die specifieke kavel is dan niet meer beschikbaar voor de volgende in de ranglijst. Op deze manier worden alle kavels verdeeld.

Heb je in dit proces een kavel gekozen, dan blijft deze twee maanden voor je gereserveerd. Hier zijn nog steeds geen kosten aan verbonden. Binnen deze termijn van twee maanden maak je een bouwplan – in geval van een rijwoning of tweekapper doe je dit samen met je toekomstige buren – en regel je de financiering. Het bouwplan moet uiteraard voldoen aan het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan. Na deze periode van twee maanden neem je een optie op de kavel, koop je de kavel of geef je de kavel terug.

Subsidie voor starters

Voor starters kan de gemeente een korting geven van 10% op de kavelprijs (de huidige prijs voor kavels in Lievelde is € 266,- per m2 inclusief btw). Hier zijn wel voorwaarden aan verbonden. De korting geldt bijvoorbeeld alleen voor kavels van maximaal 200 m2 (dat zijn 9 kavels op Vossenburcht). Meer voorwaarden en informatie vind je hier.

Log in or Sign up