zondag, juli 14, 2024
Follow Us
zondag 02 mei 2021 12:21

Voortgang plan Vossenburcht

Het is een tijdjes stil geweest, maar achter de schermen zijn er wel stappen gezet. Wellicht hebben jullie het berichtje in de Elna gezien op de gemeentepagina. De gemeente heeft de herziening van het bestemmingsplan in voorbereiding zodat het terrein Vossenburcht kan worden ontwikkeld als woningbouwlocatie.

Planning

De gemeente streeft naar behandeling van het bestemmingsplan begin mei. Het gaat dan om het mogelijk maken van het plan Bergstraat, het mogelijk maken van een aantal ‘tiny houses’ in het park en de camperplaatsen. Ze leggen tevens de exploitatie van het plan voor, waardoor dus direct de middelen worden gevraagd om de rest van het park aan te pakken (excl. hoek lokaal voor verlof).

De gemeente stelt een persbericht op zodra het college heeft besloten. Daarop vooruitlopend geef ik nu even een update. Maar weet dat binnenkort meer duidelijk wordt over het moment van uitgifte van de kavels en over het definitieve ontwerp. Hieronder alvast een sneak preview.

Ontwerp

De verkaveling van het plan is iets aangepast ten opzichte van het plan dat jullie eerder hebben gezien. Het rijtje van drie aan het tweede hofje is echt toegankelijk gemaakt voor de starter door er een rijtje van vijf van te maken. En het eerste rijtje van het eerste hofje is aangepast naar een tweekapper. Hiermee zijn er woningen voor de echte starters gecreëerd is, is er nog steeds een rijtje van drie met iets grotere kavels die ook door de ‘oudere’ starters kunnen worden gekozen. De hoekwoningen en de tweekapper is voor de doorstromers interessant. Het laatste rijtje van vier kan prima voor senioren, naast de vrij liggende kavels. Onderstaande geeft een indruk.

Uitgifte kavels

Wanneer de kavels worden uitgegeven is nog niet duidelijk, maar de planning is nog steeds dat de vooruitgifte deze zomer kan plaatsvinden. Als je serieus belangstelling hebt voor een kavel dan raad ik je aan om alvast goed te bekijken welke kavel(s) jouw voorkeur hebben. En het is ook handig om bijvoorbeeld met vrienden en kennissen af te stemmen die ook interesse hebben in een kavel, want voor het bouwen van de woningen (in de rijtjes en onder 1 kap) moet en kan veel in gezamenlijkheid met je buren besloten worden (denk aan ontwerp, materiaalkeuze, gezamenlijk opdracht verlenen, etc.).

Kavelprijzen in Oost Gelre zijn op dit moment trouwens € 242 per m2 (incl BTW).

Overig

Overigens zien we bij Lievelds Belang dat voor bijvoorbeeld jongeren nauwelijks mogelijkheden zijn om een woning of appartement te huren. Ook daarvoor zijn we naar mogelijkheden en oplossingen aan het zoeken.

Log in or Sign up