zondag, juli 14, 2024
Follow Us
donderdag 22 juli 2021 19:21

BMX clinic op mobiele pumptrackbaan in Lievelde

Van 14 t/m 22 augustus is het wereldkampioenschap BMX bij Sportcentrum Papendal in Arnhem. De mobiele pumptrackbaan Oost Gelre is onderdeel van de side events in aanloop naar dit WK.

Op vrijdag 6 augustus is er een BMX clinic voor kinderen in Lievelde. De kinderen leren onder professionele begeleiding zo veilig en snel mogelijk over de baan te racen. Alle materialen (fietsjes en helmen) zijn aanwezig, maar je mag uiteraard ook je eigen materialen meenemen. Het dragen van een helm is verplicht.

De clinic is van 13.00 uur tot 14.30 uur op het oude VION terrein (vlakbij het treinstation in Lievelde). Kinderen in de leeftijd vanaf 8 jaar zijn hier van harte welkom. We houden de dan geldende coronamaatregelen in acht.

De mobiele pumptrackbaan is van 3 t/m 31 augustus aanwezig in Lievelde. Samen met de pumptrackbaan komt ook een container met acht fietsjes en acht helmen mee. Dagelijks wordt de container geopend en aan het einde van de dag weer afgesloten. In de periode dat de container geopend is, kun je  gebruik maken van de fietsjes en helmen. Op de momenten dat de container nog gesloten is, kun je gebruik maken van je eigen materiaal.

Een pumptrack is een aaneengesloten parcours van bulten. De pumptrack lijkt op een kruising van een BMX-baan en een skatepark. Naast voor fietsen is het parcours ook geschikt voor skateboards, inline skates en stunt steps.

Veel plezier met het gebruik van de baan!

Log in or Sign up