Vluchtelingen (1)

Vergunninghouders in Oost Gelre - 8 juni 2016

Het bestuur van Lievelds Belang roept inwoners van Lievelde op om proactief met haar mee te denken over het onderwerp huisvesting vergunninghouders in Oost Gelre!
Zoals u allemaal in de pers heeft kunnen lezen, heeft iedere gemeente in Nederland de plicht om vergunninghouders en/of statushouders op te vangen binnen de gemeente, zo ook in onze eigen gemeente. Oost Gelre heeft aangeboden maximaal 200 vluchtelingen voor maximaal 5 jaar in noodopvang of satelliet azc’s op te vangen: daarvoor zijn 3 locaties in beeld (pand Eschpark 5-7 in Lichtenvoorde, terrein Oldenhuis in Groenlo en een terrein op Flierbeek Lichtenvoorde). Daarnaast is er de huisvesting van vergunninghouders. Deze mensen hebben een verblijfsvergunning en hebben recht op huisvesting. De woningbouwverenigingen hebben niet voldoende huisvestingscapaciteit en daarom is de gemeente op zoek naar (tijdelijke) huisvestingsmogelijkheden binnen haar gemeentegrenzen, dus ook naar de mogelijkheden binnen de Kleine Kernen. Onze gemeente dient in 2016 nog 91 vergunninghouders te huisvesten.
Ten aanzien van dit onderwerp is er een werkgroep en een klankbordgroep “Vluchtelingenopvang Oost Gelre”, waarin ook vertegenwoordigers van de dorpsbelangenorganisaties uit de kleine kernen zijn vertegenwoordigd. 
Vanuit een recent overleg tussen de gemeente en de klankbordgroep Vluchtelingenopvang Oost Gelre is een nieuw inzicht ontstaan over de manier waarop we huisvesting voor vergunninghouders kunnen realiseren. Dit betekent concreet dat inwoners van de gemeente nadrukkelijk erbij betrokken worden. Daarnaast heeft de klankbordgroep eveneens voorgedragen om de aanvliegroute voor huisvesting in een bredere context te plaatsen; het gaat niet alleen om huisvesting, maar ook om meerdere leefgebieden als school, vrije tijd, dagbesteding.
Vanuit de voorliggende thema’s wil Lievelds Belang graag een werkgroep vormen waarin een afvaardiging van de Lieveldse bevolking met ons meedenkt in kansen en mogelijkheden die er voor ons dorp zijn, zodat we op termijn wanneer de Gemeente Lievelde benadert, vanuit een proactieve houding de Lieveldse ideeën m.b.t. de huisvesting van vergunninghouders voor kunnen leggen bij de gemeente Oost Gelre.
Wij roepen betrokken Lieveldenaren op zich via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. aan te melden voor de werkgroep en samen met ons te denken over de kansen en mogelijkheden die er liggen voor Lievelde. Wij ontvangen uw aanmelding graag voor 1 juli aanstaande, U ontvangt dan van ons een uitnodiging voor een eerste aftrapbijeenkomst.

Lees meer...
Abonneren op deze RSS feed

Ontvang de nieuwsbrief

Wilt u het nieuws van Lievelde en Lievelds Belang per e-mail ontvangen? Meld u dan hier aan.
Please wait

Contact info

Gebruik ons contactformulier

of mail rechtstreeks naar

info@lieveldsbelang.nl

FacebookTwitterYoutube