Huurmogelijkheden jongeren Lievelde

Aanmelding huurappartementen jongeren Lievelde

De bouw van de 4 huurappartementen aan de Engelse Schans loopt gestaag door, de 1e verdiepingsvloer zit erin en er is gestart met het metselwerk van de buitenmuur. We verwachten dat het rond de zomer van 2019 bewoond kan worden. Inmiddels hebben de eerste geïnteresseerden zich gemeld.
Het doel van deze woningen is om de Lieveldse jongeren die als starter betaalbaar willen wonen een plek in Lievelde te bieden, zodat zij later weer door kunnen schuiven naar een grotere (koop)woning.
Op basis van dit uitgangspunt zijn we met de investeerder Jos Bleumink een aantrekkelijke huurprijs overeengekomen. Voor deze doelgroep is de huurprijs rond de €600,- per maand exclusief gas/water/licht. De twee woningen aan de achterzijde zijn iets groter en zullen rond de €650,- per maand uitkomen.
Heb je ook interesse in het huren van één van de appartementen en ben je een geboren en getogen Lieveldenaar in de leeftijd tot ongeveer 30 jaar? Meld je dan nu aan of vraag meer informatie op door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Binnenkort gaan we met de geïnteresseerden op de bouw ter plaatse kijken.

Start bouw huurappartementen jongeren

Inmiddels is er gestart met de bouw van de vier-onder-een-kapwoning aan de Engelse Schans in Lievelde. Dit worden betaalbare huurwoningen voor de jongeren van Lievelde.

Principe-akkoord met gemeente over huurmogelijkheden jongeren Lievelde

Lievelds Belang heeft het initiatief genomen om op zoek te gaan naar huurmogelijkheden voor de jongeren in Lievelde. In veel gevallen willen of kunnen de jongeren nog niets kopen, maar willen ze wel graag in Lievelde blijven omdat daar ook hun vrienden/familie/verenigingen etc gevestigd zijn. Kortom, een sterke band met het dorp waar ze geboren zijn. Om te voorkomen dat deze groep noodgedwongen naar Lichtenvoorde of Groenlo moet uitwijken omdat er in Lievelde geen geschikte en betaalbare huurwoningen zijn, is Lievelds Belang op zoek gegaan naar mogelijkheden om in deze behoefte te voorzien. Wij vinden het van groot belang voor de toekomst van het dorp dat er een gezonde mix van jong en oud in het dorp kan wonen.

Inmiddels ligt er een principe-akkoord met de gemeente om 4 huurappartementen te gaan bouwen aan de Engelse Schans (huidige nrs. 20 en 22). Hierbij is het plan om in plaats van een 2-onder-1-kap een 4-onder-1-kap te bouwen, waarbij het woonblok vertikaal in vieren wordt gedeeld. Hierdoor hebben alle vier appartementen de leefruimte beneden, alle vier met tuin, en de slaapruimte boven. Het bouwblok blijft voldoen aan de huidige afmetingen van een 2-onder-1-kap en wordt niet groter dan dat. Op deze manier willen we betaalbare huurwoningen creeeren om zo de jongeren een kans te geven om in Lievelde te kunnen blijven wonen. Wanneer zij vanuit deze huurwoning de stap kunnen maken naar een andere (koop)woning in Lievelde schuift de huurwoning door naar de volgende jongere

Interesse? Vragen? Graag een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hieronder enkele principeschetsen om je een idee te geven, deze zijn echter nog niet definitief!

4onder1kap 1

4onder1kap 3

4onder1kap 2

 

Ontvang de nieuwsbrief

Wilt u het nieuws van Lievelde en Lievelds Belang per e-mail ontvangen? Meld u dan hier aan.
Please wait

Contact info

Gebruik ons contactformulier

of mail rechtstreeks naar

info@lieveldsbelang.nl

FacebookTwitterYoutube