Circumvallatielinie

Circumvallatielinie

Rond de datum van 15 december 2014 zijn er veel inwoners van Lievelde die een aangetekend schrijven hebben ontvangen van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed. In dit schrijven werd een ieder die volgens het kadaster bekend stond als grondeigenaar/gerechtigde op een deel van de loop van de Circumvallatielinie, ge├»nformeerd over het voornemen van de Rijksdienst om de "linie" aan te wijzen als beschermd monument en welke consequenties dit heeft voor de betrokkenen. In de afbeelding hierboven is de ligging van de linie te zien, waarbij er rekening is gehouden met een bufferzone van 50 meter aan weerszijden van niet exact gelokaliseerde delen, en 25 meter aan weerszijde van wel vastgestelde delen. 

Wij hebben gemerkt dat er veel onduidelijkheid en vragen zijn over dit project. Er zijn veel beperkingen voor de betrokkenen als het aankomt op het gebruik van de eigendommen, waarbij velen van u vele kosten op zich af zien komen wanneer er ook maar iets op de eigendommen moet worden gedaan.
Lievelds Belang heeft namens inwoners van Lievelde een bericht aan de Rijksdienst gestuurd met een bewaar tegen het aanwijzen van de Circumvallatielinie. Daarin heeft zij aangegeven dat er de nodige onduidelijkheid, verwarring en wantrouwen is tegen het voornemen. Wij zullen u o.a. op deze site op de hoogte houden van de reacties van de rijksdienst en de eventuele contacten hierover.

Voor vragen kunt u natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ontvang de nieuwsbrief

Wilt u het nieuws van Lievelde en Lievelds Belang per e-mail ontvangen? Meld u dan hier aan.
Please wait

Contact info

Gebruik ons contactformulier

of mail rechtstreeks naar

info@lieveldsbelang.nl

FacebookTwitterYoutube